Säännöt MD

Yleistä

 1. kilpailusäännöt: IFSS ja Gold Rush Run.
 2. jokaisen musherin on tunnettava nämä säännöt.
 3. koirat oltava sirutettuja ja rokotettuja, ikäraja 18kk, ei roturajoituksia.
 4. kilpailijoilla oltava VUL:n lisenssi voimassa.
 5. BGB-lukot ovat sallittuja varikkoalueella.
 6. kilpailijan on toimitettava kilpailutoimistoon kaksi kappaletta mikrosirulistoja joihin on merkitty kilpailuun osallistuvien koirien nimi ja mikrosirun viisi viimeistä numeroa.
 7. ennen kilpailun alkamista on ajajien kokous mikä on pakollinen kaikille kilpailijoille, jos kilpailija myöhästyy ajajien kokouksesta odottamattomien syiden takia, ylituomari voi evätä tämän säännön ja kilpailijan on hankittava kokouksessa käsitellyt tiedot muulla tavoin ennen kilpailun alkamista.
 8. tapahtuman reitti kulkee poronhoitoalueella. Jokaisen osallistujan valjakko on oltava täydessä kontrollissa. Jos valjakko pääsee karkuun, siittä seuraa hylkääminen. Jokainen kilpailija ottaa itse täyden vastuun mikäli hänen oma koira/koirat aiheuttavat vahinkoa.
 9. irtovaljakon ja irtokoiran saa ottaa kiinni kuka tahansa.
 10. korjauskelvottoman reen voi vaihtaa yhden kerran kilpailun aikana, vaihdon tulee hyväksyä kilpailun ylituomari.
 11. mikäli kilpailija keskeyttää kilpailun, tulee siittä välittömästi ilmoittaa kilpailun tuomarille. Mikäli keskeytys tapahtuu kilpailureitille, kilpailija on itse vastuussa itsensä ja koiriensa kuljetuksesta takaisin kilpailukeskukseen.
 12. kaikki kengät joissa on piikit on kielletty.
 13. lähtöjärjestys arvotaan 27.3.
 14. eläinlääkärillä on lupa ottaa tarkistukseen koira/tiimi missä tahansa vaiheessa kilpailun aikana mikäli on syytä epäillä ettei koira tai tiimi ole kykenevä jatkamaan kilpailusuoritusta. Eläinlääkäri voi yhdessä ylituomarin tai kilpailupäällikön kanssa määrätä koiran pois valjakosta / hylätä tiimin mikäli koirasta/tiimistä havaitaan ettei se ole kykenevä jatkamaan suoritusta. Eläinlääkäri voi myös määrätä toimintaohjeita jotta kilpailija voi jatkaa kilpailua. 
 15. valjakossa ei saa olla ontuvia koiria tullessa maaliin.
 16. maaliintullessa koira joka on rekipussissa lasketaan osaksi valjakkoa.
 17. koirat saavat olla ja yöpyä trailerissa / autossa.

MD avoimen luokan erityissäännöt

 1. kilpailumatka 3x 45km
 2. kilpailijat starttaavaat kahden minuutin aikavälein
 3. ensimmäisen päivän startissa oltava vähintään 8 koiraa ja enintään 12 koiraa.
 4. toisen ja kolmannen päivän startissa oltava vähintään 6 koiraa.
 5. valjakosta voi jättää koiria pois ennen seuraavan päivän starttia luokan minimikoiramäärän mukaan, pois jätetyt koirat tulee ilmoittaa kilpailuhenkilökunnalle.

MD6 luokan erityissäännöt

 1. kilpailumatka 3x 45km
 2. kilpailijat starttaavaat yhden minuutin aikavälein
 3. ensimmäisen päivän startissa oltava vähintään 5 koiraa ja enintään 6 koiraa.
 4. toisen ja kolmannen päivän startissa oltava vähintään 4 koiraa.
 5. valjakosta voi jättää koiria pois ennen seuraavan päivän starttia luokan minimikoiramäärän mukaan, pois jätetyt koirat tulee ilmoittaa kilpailuhenkilökunnalle.

Pakolliset varusteet molemmat luokat

 • reessä oltava piikkijarru ja jarrumatto
 • kaksi lumiankkuria, 6-koiran luokassa riittää yksi lumiankkuri

Kuollut koira

Jos koira kuolee kilpailun aikana, se tulee toimittaa seuraavalle tai edelliselle checkpointille / maaliin. Koira tulee kuljettaa rekipussissa kunnolla peitettynä kun saapuu checkpointille. Checkpointille sisäänkirjaamisen jälkeen musherin on mahdollisimman nopeasti ilmoitettava kuolleesta koirasta kilpailuhenkilökunnalle, kilpailupäällikölle tai eläinlääkärille. Musher saa jatkaa kilpailua vain ylituomarin tai kilpailupäällikön ja/tai eläinlääkärin luvalla. Musher hylätään kilpailusta jos hän on pahoinpidellyt/kohdellut kaltoin koiraa tai muuten aiheuttanut koiran kuoleman. Musher myös hylätään jos hän on saanut kilpailuhenkilökunnalta kirjallisen kehoituksen jättää koira pois valjakosta jollakin edellisellä checkpointilla. Musherin hylkäämiseen myös johtaa jos kuoleman on aiheuttanut nestehukka tai hypotermia.

Protestointi

Protestit tulee jättää kirjallisena ylituomarille tunnin kuluessa maaliin tulosta.

Järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin, kaikista muutoksista ilmoitetaan kilpailun facebook-sivustolla, jo ilmoittautuneille kilpailijoille ilmoitetaan sähköpostitse.